LARS MARS

Lars "Mars" Johansen er vel nok mest kendt for sin deltagelse i Robinson-ekspeditionen 2001 og 2002. Mars har 14 års erfaring som sælger og underviser bl.a. butikspersonale i salg. Han er ivrig dyrker af ekstrem-sport og har bl.a. gennemført et af verdens hårdeste ekstremløb på 226 km gennem Sahara ørkenen samt adventure-løb på Grønland.

Mars er en positiv og livsglad person, der interesserer sig for mennesker og deres reaktioner i forskellige situationer.

For en del år siden besluttede Mars at få så mange oplevelser og udfordringer som muligt – og være parat til nogle gange at tage et skridt ud i det uvisse. Derfor kan Lars Mars Johansen tilbyde en række foredrag, som alle kan lære noget af. De fleste relaterer både til jobbet, familien og sporten.

"SE MULIGHEDERNE I STEDET FOR BEGRÆNSNINGERNE"
Dette foredrag bygger på at tænke anderledes og at stille krav til sig selv. Man kan jo stort set det man vil, men hvad er så grunden til at mennesker mest tænker i begrænsningerne? Glæden og begejstringen bliver sat i focus samtidig med at janteloven får et ordentlig spark. Eksempler tages fra dagligdagen og ekstreme oplevelser, der beviser at vi kan mere end omgangskredsen, familien og vi selv tror. Der er ingen grund til at blive sat i bås, når der er så mange muligheder.

"GRÆNSEOVERSKRIDELSE"
Alle ønsker udfordringer og oplevelser, men stoppes ofte af grænser. Nogle er gode, mens andre hæmmer udviklingen. Mars fortæller ud fra egne erfaringer, hvordan det kan lade sig gøre at nedbryde grænserne og åbne for mulighederne.

Her er et par eksempler:
Din chef spørger om du vil præsentere et nyt oplæg for dine kolleger på næste møde. Glæder du dig?
Du står ved Det Gyldne Tårn i Tivoli. 63 meter oppe hænger dine venner og venter på frit fald. Du ved hvor dejligt det ville være at kunne dele denne udfordring med dem, men du er ikke med. Hvorfor ikke?

Deltagerne bliver forsynet med nogle værktøjer, som kan bruges til at bryde grænser og foredraget kan udbygges med forskellige grænseoverskridende oplevelser, bl.a. med slanger.

"MÅLSÆTNING"
Hvordan bliver man bedre til at sætte realistiske mål – og nå dem. Foredraget giver enkle metoder og værktøjer, hvor planlægning, delmål, krav og begejstring er nogle af overskrifterne. Gennem egne erfaringer fortæller Lars Mars om, hvordan han selv bygger op til at nå sine mål og hvordan glæden ved at nå et mål giver motivation.
De fleste har prøvet at lave et nytårsforsæt, der aldrig blev gennemført. Hvorfor ikke? Det er nok fordi man enten har sat et urealistisk mål eller glemt at sætte delmål – og det bliver man bare stresset af. Gælder det planlægning om mål på jobbet, i familien og sportsverdenen, er faktorerne de samme.

"BLIV EN ANDERLEDES SÆLGER"
Er sælgere generelt kedelige og kan de spottes på lang afstand? Se salget fra en anden side, tænk kreativt og anderledes. Hvis man går i andres fodspor, bliver man ikke bedre. Det er nogle af emnerne i et provokerende foredrag, der skal få deltagernes tanker til at arbejde på en ny og nærværende måde. Det er sjovt at sælge og arbejde med mennesker, at finde kundens potentiale og se mulighederne.
Her gives enkle og brugbare værktøjer til at åbne for nye synsvinkler og foredraget foregår som tovejs-kommunikation.

"ROBINSON"
Er deltagelse i Robinson bare de efterstræbte 15 minutters berømmelse eller kan der drages paralleller til hverdagen, som vi kender den. Udfordringer og oplevelser, som man ikke har kontrol over. Skridtet ud i det uvisse. Det psykiske spil o.s.v.
Det at bygge en lille verden op sammen med mennesker man ikke kender, er en fantastisk udfordring. Der foregår selvfølgelig meget når kameraerne er slukkede – og episoder bliver klippet ud. Deltagerne får mulighed for at stille spørgsmål frit fra leveren.

Alle foredrag vil blive målrettet efter deltagerne og formålet – og dermed meget nærværende. Ingen vil gå skuffede hjem, lover Lars "Mars" Johansen.